Ενοριακά Νεανικά Παιχνίδια

Ιστορία

Διοργάνωση πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ενοριακών εστιών υπό την αιγίδα του ιδρύματος νεότητας για την προώθηση του ενοριακού αθλητισμού.

4474042159_67878f164a_o

Ενοριακά Παιχνίδια

Το ίδρυμα νεότητας της Μητρόπολης Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως αναλαμβάνει υπεύθυνα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά να προωθήσει σε όλες τις ενορίες της Μητρόπολής, που το επιθυμούν, προγράμματα ενοριακού αθλητισμού. Το άθλημα που προτείνεται είναι το ποδόσφαιρο ( με τη συμμετοχή βασικά αγοριών αλλά και όσων κοριτσιών θέλουν).

Το σχέδιο μας εξελίσσεται σε δύο φάσεις. Η πρώτη περιλαμβάνει την δημιουργία και οργάνωση εθελοντικών ενοριακών ομάδων που θα απασχολούν παιδιά που παρακολουθούν τα κατηχητικά μαθήματα των ναών και οργανώνονται από τα μέλη των κατά τόπους ενοριακών εστιών. Την ευθύνη των προπονήσεων, της αγοράς αθλητικού υλικού και γενικότερα της οργάνωσης των ενοριακών ομάδων φέρουν εξ ολοκλήρου οι ενορίες και οι προϊστάμενοι των ενοριακών εστιών. Από το ίδρυμα παρέχεται κάθε βοήθεια, εμπειρία και τεχνογνωσία καθώς και όποια διευκόλυνση χρειαστεί η ενορία και μπορεί να της δώσει το ίδρυμα. Η προβολή και η προώθηση των δραστηριοτήτων γίνεται
από το ίδρυμα νεότητας μέσα από την ιστοσελίδα της Μητρόπολης και άλλα έντυπα.

Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει την προκήρυξη πρωταθλημάτων υπό την αιγίδα του ιδρύματος νεότητας μεταξύ των ενοριακών εστιών που κατάφεραν να οργανώσουν τμήματα ενοριακού αθλητισμού με ηλικιακή ομοιογένεια. Στόχος μας δεν είναι απλά η συμμετοχή μιας ενορίας στο πρωτάθλημα αλλά η οργανωμένη και ποιοτική παροχή ενοριακής συνείδησης συνυφασμένης με τα ιδεώδη τις αξίες και τα οφέλη της αγνής άθλησης. Τα πρωταθλήματα διοργανώνονται με αποκλειστικό στόχο την προώθηση του ‘’ευ αγωνίζεσθαι’’ περασμένο μέσα από το χριστιανικό πρίσμα.

Τους αγώνες αναλαμβάνει να προγραμματίσει και να διεκπεραιώσει ομάδα εθελοντών ηλικίας 18–22 χρόνων υπό την επίβλεψη και τον συντονισμό ειδικών συνεργατών του γραφείου νεότητας. Οι αγώνες διεξάγονται στον πάντα φιλόξενο και άριστα οργανωμένο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Όλα τα έξοδα διεξαγωγής των αγώνων καθώς και των τελετών έναρξης και λήξης αναλαμβάνει αποκλειστικά η μητρόπολη Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως. Η Νεότητα είναι ένας από τους πιο ευαίσθητους τομείς, αν όχι ο πιο ευαίσθητος, για τη ζωή της Εκκλησίας. Το ενδιαφέρον, η μέριμνα και η αγάπη του Μητροπολίτη για τους νέους είχε ως αποτέλεσμα την ανασυγκρότηση των υπαρχουσών νεανικών δράσεων, καθώς και τη δημιουργία καινούργιων, με μοναδικό στόχο τη διακονία των νέων της ευπαθούς περιοχής της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Στα πρωταθλήματα που διοργανώνουμε εφέτος συμμετέχουν 23 ενορίες, με 40 διαφορετικές ομάδες και περισσότερα από 600 παιδιά. Σύμφωνα με την προκήρυξη των αγώνων οι ομάδες χωρίστηκαν σε 3 διαφορετικές ηλικιακές ομάδες. Α. παιδιά γεννημένα τα έτη 2002-2000 Β. παιδιά γεννημένα τα έτη 1999-1998 Γ. παιδιά γεννημένα τα έτη 1997-1996 .

Έχουν προγραμματιστεί συνολικά 171 αγώνες, σε αγωνιστικές ημέρες ενώ το κάθε παιδί θα παίξει συνολικά 9 αγώνες. Όλοι οι αγώνες διεξάγονται με την παρουσία ιατρών και διαιτητών του συνδέσμου διαιτητών Θεσσαλονίκης.

Μεγάλη σημασία δίνουμε στη συμμετοχή εθελοντών σε όλη τη διαδικασία διεξαγωγής των αγώνων καθώς και στην άριστη και επαγγελματική οργάνωση κάθε δραστηριότητας.

Ειδικός συνεργάτης του ιδρύματος Νεότητας
της Μητρόπολης Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως
και υπεύθυνος επικοινωνίας για τα ΕΝΟΡΙΑΚΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ 2012:
Βασιλείου Κωνσταντίνος.

4621277560_e5d6868ee1_o