Ενοριακά Νεανικά Παιχνίδια

Κανονισμοί

1. Πρωτίστως προέχει η ασφάλεια και η σωματική ακεραιότητα των παιδιών. Σε κάθε περίπτωση που θα απειλείται από κάποιους η σωματική ακεραιότητα και η υγεία των παιδιών και υπάρχει άτομο που ευθύνεται γι’ αυτό θα λαμβάνονται μέτρα και ενδεχομένως να υπάρχουν αυστηρές κυρώσεις. Οι γονείς και οι ιερείς στέλνουν τα παιδιά τους για να παίξουν και όχι για να «σακατευτούν»!
2. Απαγορεύονται το σκληρό παιχνίδι και τα τάκλιν (όχι οι προβολές. Αυτές επιτρέπονται κανονικά). Την 1η φορά θα τιμωρείται με κίτρινη και τη 2η με κόκκινη.
3. Οι κίτρινες κάρτες δεν λογαριάζονται στο σύνολό τους, ούτε λαμβάνονται υπόψιν στους επόμενους αγώνες.
4. Αν κάποιος παίκτης αποβληθεί με κόκκινη κάρτα, μένει η ομάδα με έναν παίκτη λιγότερο, αλλά ο παίκτης αυτός μπορεί να παίξει στην επόμενη αγωνιστική. Αν ο παίκτης αυτός τιμωρηθεί ξανά με κόκκινη κάρτα τότε αποβάλλεται από το πρωτάθλημα.
5. Επιπλέον ως παράπτωμα για κάρτα θα θεωρείται και η φραστική ή η υβριστική επίθεση σε αντίπαλο, ο εκφοβισμός και οι απειλές. Επειδή αυτό θεωρείται γνωστό εξ αρχής με την πρώτη τέτοιου είδους συμπεριφορά θα επέρχεται απευθείας τιμωρία με κίτρινη και εάν επαναληφθεί με κόκκινη.
6. Αντιαθλητικό παιχνίδι από παίκτη θα τιμωρείται με κίτρινη κάρτα και αν επαναληφθεί ο παίκτης θα αποβάλλεται.
7. Ανάρμοστη συμπεριφορά παίκτη, προπονητή ή άλλου παράγοντα που ακολουθεί μια ομάδα-ενορία, θα τιμωρείται με αποβολή από τον αγώνα. Με 2 αποβολές αποβάλλεται από το πρωτάθλημα. Τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα που εκπροσωπεί. Την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο ιερέας της κάθε ενοριακής εστίας.
8. Η συμπεριφορά της ομάδας δεν θα παρακολουθείται μόνο κατά την διάρκεια του αγώνα αλλά και πριν και μετά από αυτόν. Φασαρίες, συμπλοκές, ύβρεις, απειλές κτλ πριν ή μετά τον αγώνα αποτελούν αιτία μηδενισμού ή αποβολής από το πρωτάθλημα.
9. Η ώρα προσέλευσης στο γήπεδο πρέπει να είναι τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα. Οι ομάδες επιβάλλεται σε αυτό το μισάωρο να κάνουν προθέρμανση στους χώρους γύρω από το κυρίως γήπεδο για να αποφευχθούν οι θλάσεις. Οι αγώνες γίνονται κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες. Εκτός από την περίπτωση που αναβληθεί όλη η αγωνιστική και ειδοποιηθείτε με μήνυμα από την οργανωτική επιτροπή.
10. Στον αγωνιστικό χώρο μπορούν να εισέρχονται μόνο οι παίκτες που έχουν ήδη δηλωθεί, ο ιερέας και οι δύο εκπρόσωποι τους (πχ προπονητής και ο βοηθός). Αυστηρά κανένας άλλος δεν μπορεί να συνοδεύει την ομάδα εντός του αθλητικού χώρου. Θα σας παρακαλούσαμε να μην μας φέρετε σε δύσκολη θέση.
11. 5 λεπτά πριν την έναρξη των αγώνων και αφού έχει ολοκληρωθεί το ζέσταμα των ομάδων στο χώρο που τους δίνετε, μαζευόμαστε στο κεντρικό γήπεδο για τις ανακοινώσεις και την προσευχή.
12. Νίκη = 3 βαθμοί, Ισοπαλία = 1 βαθμός, Ήττα = 0 βαθμοί
13. Τα πλάγια εκτελούνται με τα πόδια και όχι με τα χέρια.
14. Γκολ από απευθείας εκτέλεση φάουλ ή πλαγίου μετράει μόνο εφόσον υπάρξει επαφή με τη μπάλα κάποιου παίκτη. Αν δεν υπάρξει επαφή με την μπάλα το γκολ ακυρώνεται. Γκολ από την εκτέλεση άουτ (ελεύθερο) μετράει.
15. Ο τερματοφύλακας μπορεί να σκοράρει (και από απευθείας άουτ – ελεύθερο).
16. Τα πέναλτι εκτελούνται χωρίς φόρα με το ένα πόδι σταθερό μόνο για παιδιά Λυκείου. Ενω εκτελούνται κανονικά με φόρα για παιδιά Γυμνασίου και Δημοτικού. Το πέναλτι εκτελείται από τα 7 βήματα
17. Δεν υπάρχει οφσάιντ.
18. Οι αλλαγές παικτών γίνονται χωρίς αριθμητικό περιορισμό. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να επιτραπεί η αλλαγή από τον διαιτητή του αγώνα. Σε περίπτωση που γίνει αλλαγή χωρίς να ενημερωθεί ο διαιτητής, τιμωρείται με κίτρινη κάρτα τόσο ο παίκτης που βγήκε όσο και ο παίκτης που μπήκε.
19. Οι αγώνες γίνονται κατά βάσιν με τη συμμετοχή 7 παιδιών από κάθε ομάδα (6+1 τερματοφύλακας) ή 8 παιδιών (7+1) αν και μόνο αν συμφωνήσουν και οι δύο ομάδες. Για τα παιδιά Λυκείου ο αριθμός είναι αυστηρά 7 παίκτες (6+1)
20. Ο αγώνας αποτελείται από 2 ημίχρονα, διάρκειας 20 λεπτών έκαστο. Ενδιάμεσα θα υπάρχει ανάπαυλα 5 λεπτών. Προβλέπονται και καθυστερήσεις.
21. Σε περίπτωση ισοβαθμίας λαμβάνεται υπ’ όψιν ο αγώνας μεταξύ των ομάδων και στη συνέχεια η διαφορά των γκολ και μετά η καλύτερη επίθεση. Αν και πάλι δεν τακτοποιείται η κατάταξη, θα παιχτούν την τελευταία αγωνιστική πέναλτι μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων για την τελική κατάταξη στους ομίλους.
22. Φέτος το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με έναν πιο δίκαιο για τις αδύναμες ομάδες τρόπο. Θα σχηματιστούν 2 όμιλοι ομάδων ανά ηλικιακή κατηγορία. Μετά την τελική κατάταξη στον κάθε όμιλο θα σχηματιστούν τρεις ή τέσσερις όμιλοι που θα περιλαμβάνουν ομάδες ισάξιας δυναμικότητας (π.χ. 1ος όμιλος, ομάδες που πήραν στους ομίλους 1η και 2η θέση. 2ος όμιλος, ομάδες που καταταγήκαν στις θέσεις 3 και 4, κοκ). Κάθε κατηγορία θα έχει τον πρωταθλητή της.
23. Τελικοί δεν θα υπάρχουν.
24. Προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα. Τα αποδυτήρια είναι μόνο για να αλλάζετε. Μην φέρνετε μαζί σας ακριβά αντικείμενα (κινητά, ρολόγια κτλ).
25. Θα βραβευτούν, εκτός από τους νικητές, α) η πιο ενάρετη και β) η πιο ομαδική ομάδα.